lessphp fatal error: load error: failed to find /var/www/202/htdocs/wp-content/themes/theme48927/bootstrap/less/bootstrap.lesslessphp fatal error: load error: failed to find /var/www/202/htdocs/wp-content/themes/theme48927/style.less Història | Pastisseria Santa Clara

Història

carrer-llibreteria

Defensant la tradició des de 1798

pa-de-sant-jordiForn-Sant-Jordi_01 pa-de-pages

FORN SANT JORDI

La nostra història com a botiguers al carrer Llibreteria, comença l’any 1942.

En aquest carrer vivien el Gil i l’Angeleta. L’avi Gil era forner d’ofici i va ser aquell any que, amb l’àvia Angeleta, van decidir fer-se càrrec del “Forn Vilageliu”, que havia iniciat la seva activitat l’any 1798. Van canviar-li el nom pel de “Forn Gil Ribes”, i començaren el seu projecte de futur però, malauradament, aquest va quedar truncat per la malaltia de l’avi Gil. Tot i que eren uns temps convulsos i difícils, l’Angeleta no es va arronsar i, amb l'ajuda del seu cunyat Paco, continuà amb l’activitat del forn.

Uns anys més tard, el seu fill Antonio, amb 16 anys, es posa al capdavant del negoci. Però, com que no tot és feina, s’enamora de la Núria, una jove veïna i clienta del forn. Es casen, i junt amb l’àvia Angeleta, dediquen els seus esforços a fer i vendre pa.

Més tard, el “Forn Gil Ribes” canviarà el seu nom pel definitiu i actual “Forn Sant Jordi”. Aquest canvi va ser degut a la importància que anà prenent la diada de Sant Jordi a Barcelona, però també per les conegudes Rosquilles de Sant Jordi .

rosquilles-de-sant-jordi rosquilles_sant_jordi rosquilles_sant_jordi_2

Rosquilles de Sant Jordi.

L’àvia Angeleta, sempre de caràcter inquiet, busca com rellançar l’activitat del forn. En aquell moment, una veïna andalusa amiga de l’àvia, s’ofereix per ensenyar-li a fer diferents receptes. Una d’aquestes fou la de les rosquilles. Tothom les demanava com a “Rosquilles”, però un bon dia, un client entrà a la botiga i demanà mitja lliura de Rosquilles de Sant Jordi . És a partir d’aleshores que prenen la dimensió tradicional que es manté fins al dia d'avui. L’àvia, amb una gran visió comercial, va demanar permís a l’Ajuntament per poder sortir el dia de Sant Jordi a vendre-les a la Plaça Sant Jaume.

Des de llavors, cada any a la Plaça Sant Jaume, venem les nostres rosquilles el dia de Sant Jordi.

Aquesta tradició es manté des de fa més de 60 anys i aquestes s’han convertit en un dels clàssics del nostre forn.

Pastisseria-Santa-Clara_05 pastisseria_santa_clara_producte cafeteria-santa-clara

PASTISSERIA SANTA CLARA

En aquells moments, al Forn Sant Jordi, els clients demanaven moltes pastes, però, per llei, els forns només podien vendre pa. Per aquesta raó, es decideixen a vendre les pastes en una petita botiga que hi ha just davant del forn. Li posen de nom “Llaminadures”; però, amb el temps, es queda petita i els sorgeix la possibilitat d’ampliar l’activitat uns metres més enllà, a la Pastisseria Santa Clara.

L’Antonio i la Nuri no s’ho pensen i amb l’ajut dels pastissers, el Sr. Ramon i el Sr. Joan, (amb les seves inoblidables alsacianes, mil fulls i altres delícies), i de la Sra. Manela, a la botiga, transmetent els coneixements de la seva llarga experiència, van començar a forjar el que avui dia és la nostra estimada “Pastisseria Santa Clara”.

Les nostres botigues es troben entre les més antigues de la ciutat i ens caracteritzem per l'elaboració artesana de pa i pastisseria d’arrel tradicional catalana.

Actualment, som la tercera generació al capdavant del negoci.

Les nostres botigues es troben entre les més antigues de la ciutat i ens caracteritzem per la elaboració artesana de pa i pastisseria d’arrel tradicional catalana.

santa-clara-pot-neules

Novetats

Últimes Publicacions