





Venen la setmana següent de la palma, són dies de feina, Divendres Sant és el dia més important de les mones Cristines.
Una semana després de la Palma, arriben dijous i divendres Sant, carregats de tradicions populars arrelades.
Dijous Sant és el dijous de la Setmana Santa, previ a la Pascua Florida i com es calcula en funció de l’equinocci i les fases lunars, pot oscil.lar entre el 19 de març i el 22 d’abril.
Commemora l'anomenat Sant Sopar, és a dir, l'últim sopar de Jesucrist amb els seus deixebles. Abans era dia de silenci, la gent no sortia de casa, es practicava el dejuni i les campanes no marcaven les hores com a mostra de respecte.
Divendres Sant és el divendres anterior al dia de la Pasqua de Resurrecció.
Antigament, a Catalunya, aquest dia començava amb un viacrucis solemne i silenciós de bon matí, i a la tarda tenia lloc la funció litúrgica i altres actes de dol, amb els sermons de les set paraules en els quals es convidava, sobretot a les catedrals, predicadors famosos.
Era un dia ple de pràctiques i supersticions populars: no es podia escombrar, les dones gràvides podien curar nafres, hom podia posar lloques, es podia endevinar el futur i portava sort ser caritatiu amb els pobres.
I és precisament en aquest dia quan pren importància un magnífic i desitjat postre: les mones Cristina.
Aquestes mones antigues i tradicionals que a tothom agraden, s’elaboren amb una massa tendra de briox de mantega feta amb massa mare i ferments naturals, amb un ou bullit sobre.
A la Pastissería Santa Clara continuem mantenint viva aquesta tradició, en la que portem molt temps enrera treballant amb molta dedicació i creativitat, perque aquest dolç tant popular, faci gaudir un bon moment de sobretaula a nens i adults.
Les mones Cristina continúen sent les més carísmátiques de totes les mones, que padrins i padrines s'encarreguen de comprar als seus fillols per omplir-los d’il.lusió.