lessphp fatal error: load error: failed to find /var/www/202/htdocs/wp-content/themes/theme48927/bootstrap/less/bootstrap.lesslessphp fatal error: load error: failed to find /var/www/202/htdocs/wp-content/themes/theme48927/style.less Dijous Sant i Divendres Sant

Dijous Sant i Divendres Sant

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Venen la setmana següent de la palma, són dies de feina, Divendres Sant és el dia més important de les mones Cristines.

Una semana després de la Palma, arriben dijous i divendres Sant, carregats de tradicions populars arrelades.

Dijous Sant és el dijous de la Setmana Santa, previ a la Pascua Florida i com es calcula en funció de l’equinocci i les fases lunars, pot oscil.lar entre el 19 de març i el 22 d’abril.

Commemora l'anomenat Sant Sopar, és a dir, l'últim sopar de Jesucrist amb els seus deixebles. Abans era dia de silenci, la gent no sortia de casa, es practicava el dejuni i les campanes no marcaven les hores com a mostra de respecte.

Divendres Sant  és el divendres anterior al dia de la Pasqua de Resurrecció.

Antigament, a Catalunya, aquest dia començava amb un viacrucis solemne i silenciós de bon matí, i a la tarda tenia lloc la funció litúrgica i altres actes de dol, amb els sermons de les set paraules en els quals es convidava, sobretot a les catedrals, predicadors famosos.

Era un dia ple de pràctiques i supersticions populars: no es podia escombrar, les dones gràvides podien curar nafres, hom podia posar lloques, es podia endevinar el futur i portava sort ser caritatiu amb els pobres.

I és precisament en aquest dia quan pren importància un magnífic i desitjat postre: les mones Cristina.

Aquestes mones antigues i tradicionals que a tothom agraden, s’elaboren amb una massa tendra de briox de mantega feta amb massa mare i ferments naturals, amb un ou bullit sobre.

A la Pastissería Santa Clara continuem mantenint viva aquesta tradició, en la que portem molt temps enrera treballant amb molta dedicació i creativitat, perque aquest dolç tant popular, faci gaudir un bon moment de sobretaula a nens i adults.

Les mones Cristina continúen sent les més carísmátiques de totes les mones, que padrins i padrines s'encarreguen de comprar als seus fillols  per omplir-los d’il.lusió.

No hay comentarios

Agregar comentario